LOGO

субота, 31. март 2012.

Miloš Marijan dobitnik nagrade Radomir Vučić


BEOGRAD – Solista Baleta Narodnog pozorišta Miloš Marijan ovogodišnji je dobitnik Nagrade „Radomir Vučić”, saopštio je danas nacionalni teatar.

Odluku o priznanju, jednoglasno je doneo žiri kojim je predsedavao direktor Baleta Narodnog pozorišta Brus Stajvel, a članovi su bili repetitori Marija Vještica i Paša Musić.

Nagrada koja nosi ime baletskog velikana Radomira Vučića dodeljuje se mladim, talentovanim baletskim igračima do 28. godine života za ostvarene solističke ili glavne uloge iz repertoara Narodnog pozorišta.

U obrazloženju žirija navodi se da je Marijan odgovornim i požrtvovanim radom ostvario izuzetan napredak tumačeći širok dijapazon uloga u klasičnom, neoklasičnom i savremenom repertoaru čime je, iako veoma mlad, pokazao izuzetnu umetničku zrelost.

Marijan je završio baletsku školu „Lujo Davičo” 2006. godine a već naredne odlazi na specijalizaciju na Kijevsku baletsku akademiju. Od 2008.godine angažovan je u celokupnom repertoaru nacionalnog teatra. Ostvario je solističke uloge u baletima „Labudovo jezero”, „Uspavana lepotica”, „Kraljica Margo”,„Don Kihot”, „Ko to tamo peva” i „Šest plesova”.

Datum uručenja nagrade biće naknadno saopšten.


Preuzeto: http://www.politika.rs/rubrike/kultura-i-zabava/Milos-Marijan-dobitnik-nagrade-Radomir-Vucic.lt.html