LOGO

уторак, 6. новембар 2012.

ISTER Teatar "Logout"

Ostvarenje Ister teatra, predstava Logout premijerno će biti prikazana u sredu, 7, novembra u Bitef teatru, sa početkom u 20 časova.
Pozornica je prostor na kojoj se pomaljaju unutrašnje sablasti junaka, i sami oni, iako nema sumnje da osećaju strah, u stvari jesu strah, predstavljaju užas i propast medjuličnih odnosa u trenucima teškoća. Narativno odvijanje dogadjaja pokreće ih da razaraju tkivo društvenih i prirodnih sporazuma, zbog čega junaci neće uspeti da nadju zajednički dogovor, kao što u slučaju suočavanja sa neposrednom pretnjom, nije moguće koordinisati gestove, diskurse, razloge, (oni su oličenje nespretnosti tela pred užasom) i postaviti se iznad horora koji nas nadilazi u svakom smislu. Čak i u pogledu nedostatka smisla.
Svi junaci su maske jednog tela, gde svako ponaosob simbolizuje svoje unutrašnje sablasti, sopstvene odgovore na strah, koji se obično ne podudaraju i koji uspevaju da raščlane tipologiju odgovora na strah, makar već nosili u sebi, svaki od mogućih oblika reagovanja. Svi oni su strah, naš strah, njegove različite manifestacije, prototipovi i varijacije. Strah od mnogih i ni od koga, strah u stalnom prekidu sa samim sobom.